
Ведуча проектів Нового каналу «Ревізор: Магазини» і «Таємний агент. Пост-шоу» Ірина Хоменко розповіла, як вибрати якісну ковбасу в супермаркеті.
За словами ведучої, важливо читати написи на етикетках.
Є міжнародні стандарти – це ХАССП/HACCP та IСO/ISO. Що це таке? Це контроль. Приїжджають люди, дивляться виробництво, знаходять слабкі місця, розповідають, як усунути недоліки. Потім наносять ще кілька візитів, стежать, щоб дотримувалися впровадження внесених змін. І все це для того, щоб продукція була безпечною.
ЧИТАЙ ТАКОЖ:
- Користь і шкода від розвантажувальних днів при вагітності
Важливо: щоб компанія могла друкувати їх знак на своїх етикетках, потрібно обов’язково пройти цю перевірку. Але! Це за кордоном. У нас ХАССП, на жаль, – це частенько «сам придумав, сам зробив, сам наклепав». Знову-таки, все залежить від відповідальності виробника. Є ті, в яких усе добре, і ХАССП справді дотриманий. А є, де повна фігня.
Тож єдине, що дає надію, – це наші ДСТУ. Там все-таки є регламентована рецептура. Якщо написано: «Яловичина вищого ґатунку«, там вона і буде. І не менше 70%. Загалом, якщо є ДСТУ, ISO та НАССР, щось із них «стрельне», і ви отримаєте більш-менш нормальну ковбасу.
З чого роблять ковбасу, і скільки насправді в ній м’яса? Вже 6 травня в «Таємний агент» і «Таємний агент. Пост-шоу» о 21:00 та 22:20 на Новому каналі.
Раніше ми розповідали про п’ять небезпечних продуктів, які не можна купувати на ринках.
ЧИТАЙ ТАКОЖ:
- Як вибрати яловичину: корисні поради
- Запитання-відповідь: як обрати якісне куряче м’ясо?
Підписуйся на наш telegram і будь в курсі всіх найцікавіших та актуальних новин!