
Овочеве асорті на зиму без стерилізації прекрасно почувається навіть з урахуванням того, що банки не проходять попередньої теплової обробки. Звичайно, смак його виходить дійсно чудовим, оскільки в приготуванні використовується велика кількість найсмачніших і свіжих літніх овочів. Таке асорті чудово підходить для будь-якого святкового столу, виступаючи цілком розумною альтернативою звичайним солоним огіркам, помідорам або квашеній капусті. Намагайся брати болгарські перці різних кольорів — тоді асорті матиме ще більш різноманітний і приємний вигляд. Ця страва вийде дійсно сонячною завдяки жовтим і червоним перцем і яскравій помаранчевій моркви — звичайні закатки і соління цим похвалитися не можуть.
ЧИТАЙ ТАКОЖ:
- Кабачкова ікра на зиму: консервуємо без стерилізації
Овочеве асорті на зиму без стерилізації
Необхідні інгредієнти:
- Огірки — 1 кілограм,
- Помідори — 1 кілограм,
- Солодкий перець — 1 кілограм,
- Морква — 2 штуки,
- Цибуля — 2 головки,
- Часник — 2 головки,
- Перець горошок — 8-9 штук,
- Кріп — 6 зонтиків,
- Сіль — 2 столові ложки,
- Цукор — 2 столові ложки,
- Оцтова есенція — 1 чайна ложка.
Процес приготування овочевого асорті на зиму без стерилізації:
- Банки стерилізувати не обов’язково, проте вимити їх дуже бажано. Підготуй овочі для засолювання. Огірки бажано вимочити в холодній воді протягом двох годин, моркву, цибулю і часник — почистити, помідори — помити, а болгарський перець — звільнити від насіння і плодоніжки.
- Огірки та помідори подрібнювати не потрібно. Болгарський перець ріжеться соломкою, морква — кільцями, цибуля — на чверті. Все це закладається в банку разом із часником, горошками перцю, кропом. Потім банка заливається окропом, після чого трохи остигає: окріп має трохи насититися соками овочів і знищити деякі мікроорганізми, що викликають гниття.
- Злий окріп у каструлю після того, як він трохи охолоне — приблизно через п’ятнадцять хвилин після заливання його в овочі. Додай туди сіль і цукор, постав на вогонь і почни кип’ятити. Як тільки маринад закипить — вимикай газ, додавай у маринад оцтову есенцію і заливай банки повторно.
- Закатувати банки необхідно металевими кришками. Остигати вони мають денцями вгору, загорнуті в теплий рушник. Зберігати їх після охолодження можна навіть у себе в кімнаті — головне, щоб на банки не потрапляли прямі сонячні промені.
Також радимо приготувати гострі баклажани на зиму.
ЧИТАЙ ТАКЖЕ:
- Баклажани на зиму: ТОП-10 рецептів для закатування
- Томатний сік на зиму: рецепт із червоним болгарським перцем
- Лечо на зиму: рецепт з виноградним соком
Підписуйся на наш telegram і будь в курсі всіх найцікавіших та актуальних новин!