М’ясний паштет: дуже смачний рецепт закуски

Паштет © depositphotos

Що придумати для перекусів? Редакція tochka.net знає смачну відповідь на це питання і пропонує твоїй увазі приємну у всіх сенсах закуску — апетитний м’ясний паштет.

Готується паштет нескладно, а їсться ще легше — намазуєш на хліб, і він просто тане на очах!

Найбільшою популярністю у господинь користується паштет із печінки — яловичої, курячої або качиної — адже вона має маслянисту консистенцію.

ЧИТАЙ ТАКОЖ:

  • Печінковий паштет: простий рецепт

Але якщо ти дотримаєшся рецепту, то отримаєш чудовий м’ясний паштет — м’який, пластичний і без грудочок.

М’ясний паштет — інгредієнти:

  • 700 г свинини,
  • 300 г свинячого шпику,
  • 2 моркви,
  • 1 цибулина,
  • 2 лаврових листа,
  • 3 горошини духмяного перцю,
  • щіпка меленого коріандру,
  • чорний мелений перець за смаком,
  • щіпка цукру,
  • сіль за смаком,
  • 100 мл бульйону або води.

М’ясний паштет — приготування:

  1. Свинину і шпик поріж не дуже великими шматочками. Моркву поріж невеликими кубиками. Подрібни цибулю.
  2. У сотейник закинь шпик і цибулю і, помішуючи, обсмаж на середньому вогні 5-7 хвилин. Потім додай моркву і тушкуй під кришкою 20 хвилин.
  3. Поклади в сотейник м’ясо, додай бульйон або воду і обсмаж на швидкому вогні до закипання. Потім додай спеції, сіль і цукор, зменш вогонь, і тушкуй під кришкою 40-60 хвилин. Стеж, щоби м’ясо не підгоріло, при необхідності додай іще рідину.
  4. Трохи остуди готове м’ясо, видали лавровий лист і духмяний перець. Подрібни блендером або м’ясорубкою до стану паштету. Посоли за смаком.
  5. Готовий паштет зберігай у холодильнику. Подавай паштет на стіл у мисочці або, намазавши на скибочки хліба.

Смачного!

ЧИТАЙ ТАКОЖ:

  • Домашній паштет із курячої печінки
  • Пиріг із кролика з паштетом

Дивись відео рецепт паштету з курячої печінки:

Всі найяскравіші та найцікавіші новини дивись на головній сторінці жіночого порталу tochka.net

Підписуйся на наш telegram і будь в курсі всіх найцікавіших та актуальних новин!