
Що придумати для перекусів? Редакція tochka.net знає смачну відповідь на це питання і пропонує твоїй увазі приємну у всіх сенсах закуску — апетитний м’ясний паштет.
Готується паштет нескладно, а їсться ще легше — намазуєш на хліб, і він просто тане на очах!
Найбільшою популярністю у господинь користується паштет із печінки — яловичої, курячої або качиної — адже вона має маслянисту консистенцію.
ЧИТАЙ ТАКОЖ:
- Печінковий паштет: простий рецепт
Але якщо ти дотримаєшся рецепту, то отримаєш чудовий м’ясний паштет — м’який, пластичний і без грудочок.
М’ясний паштет — інгредієнти:
- 700 г свинини,
- 300 г свинячого шпику,
- 2 моркви,
- 1 цибулина,
- 2 лаврових листа,
- 3 горошини духмяного перцю,
- щіпка меленого коріандру,
- чорний мелений перець за смаком,
- щіпка цукру,
- сіль за смаком,
- 100 мл бульйону або води.
М’ясний паштет — приготування:
- Свинину і шпик поріж не дуже великими шматочками. Моркву поріж невеликими кубиками. Подрібни цибулю.
- У сотейник закинь шпик і цибулю і, помішуючи, обсмаж на середньому вогні 5-7 хвилин. Потім додай моркву і тушкуй під кришкою 20 хвилин.
- Поклади в сотейник м’ясо, додай бульйон або воду і обсмаж на швидкому вогні до закипання. Потім додай спеції, сіль і цукор, зменш вогонь, і тушкуй під кришкою 40-60 хвилин. Стеж, щоби м’ясо не підгоріло, при необхідності додай іще рідину.
- Трохи остуди готове м’ясо, видали лавровий лист і духмяний перець. Подрібни блендером або м’ясорубкою до стану паштету. Посоли за смаком.
- Готовий паштет зберігай у холодильнику. Подавай паштет на стіл у мисочці або, намазавши на скибочки хліба.
Смачного!
ЧИТАЙ ТАКОЖ:
- Домашній паштет із курячої печінки
- Пиріг із кролика з паштетом
Дивись відео рецепт паштету з курячої печінки:
Всі найяскравіші та найцікавіші новини дивись на головній сторінці жіночого порталу tochka.net
Підписуйся на наш telegram і будь в курсі всіх найцікавіших та актуальних новин!