
Чому б не приготувати коблер? Цей десерт може стати прекрасним доповненням до чаю і скрасити осінній вечір. tochka.net ділиться з тобою покроковим рецептом.
Що таке коблер?

Коблер — пиріг з фруктів, викладених в форму для випічки і покритих тестом. При бажанні фрукти можна замінити іншою соковитою начинкою.
Коблер популярний в англійській та американській кухні. Це не дивно, адже він з’явився в британо-американських колоніях. Рецепт з’явився через те, що потрібних інгредієнтів для улюблених пудингів переселенці знайти не могли. Тому традиційний десерт замінили коблером.
Назва у пирога з’явилося в 1859 році, але походження її невідоме.
Персиковий коблер: покроковий рецепт
Інгредієнти:
- 500 грам персиків,
- кілограм цукру,
- одна столова ложка лимонного соку,
- половина склянки пшеничного борошна,
- половина чайної ложки солі,
- 120 мілілітрів молока,
- 100 грам вершкового масла.

Приготування:
- Спочатку приготуй начинку. Для цього очисти персики від шкірки і видали кісточки.
- Поклади персики в глибоку товстостінну каструлю. Додай півсклянки цукру, лимонний сік і перемішати.
- Тушкуй персики на невеликому вогні і періодично помішуй протягом п’яти хвилин.
- Змасти прямокутну форму розм’якшеним вершковим маслом.
- Виклади персики в форму.
- Змішай борошно, розпушувач, сіль, вершкове масло і цукор. Додай молоко і змішай все до однорідності.
- Виклади тісто на персики.
- Випікай пиріг в духовці при 190 градусах 30-35 хвилин.
До речі, взимку ти можеш замінити свіжі персики на консервовані.
Раніше ми розповідали тобі про те, як приготувати тертий пиріг з абрикосами.
ЧИТАЙ ТАКОЖ:
- Булочки з маком: рецепт із дріжджовим тістом
- Чорничний пиріг: рецепт із пісочним тістом
Підписуйся на наш telegram і будь в курсі всіх найцікавіших та актуальних новин!