Коблер з персиками: покроковий рецепт

Персиковий коблер: покроковий рецепт © depositphotos.com

Чому б не приготувати коблер? Цей десерт може стати прекрасним доповненням до чаю і скрасити осінній вечір. tochka.net ділиться з тобою покроковим рецептом.

Що таке коблер?

Коблер з персиками: покроковий рецепт

Коблер — пиріг з фруктів, викладених в форму для випічки і покритих тестом. При бажанні фрукти можна замінити іншою соковитою начинкою.

Коблер популярний в англійській та американській кухні. Це не дивно, адже він з’явився в британо-американських колоніях. Рецепт з’явився через те, що потрібних інгредієнтів для улюблених пудингів переселенці знайти не могли. Тому традиційний десерт замінили коблером.

Назва у пирога з’явилося в 1859 році, але походження її невідоме.

Персиковий коблер: покроковий рецепт

Інгредієнти:

  • 500 грам персиків,
  • кілограм цукру,
  • одна столова ложка лимонного соку,
  • половина склянки пшеничного борошна,
  • половина чайної ложки солі,
  • 120 мілілітрів молока,
  • 100 грам вершкового масла.

Коблер з персиками: покроковий рецепт

Приготування:

  1. Спочатку приготуй начинку. Для цього очисти персики від шкірки і видали кісточки.
  2. Поклади персики в глибоку товстостінну каструлю. Додай півсклянки цукру, лимонний сік і перемішати.
  3. Тушкуй персики на невеликому вогні і періодично помішуй протягом п’яти хвилин.
  4. Змасти прямокутну форму розм’якшеним вершковим маслом.
  5. Виклади персики в форму.
  6. Змішай борошно, розпушувач, сіль, вершкове масло і цукор. Додай молоко і змішай все до однорідності.
  7. Виклади тісто на персики.
  8. Випікай пиріг в духовці при 190 градусах 30-35 хвилин.

До речі, взимку ти можеш замінити свіжі персики на консервовані.


Раніше ми розповідали тобі про те, як приготувати тертий пиріг з абрикосами.

ЧИТАЙ ТАКОЖ:

  • Булочки з маком: рецепт із дріжджовим тістом
  • Чорничний пиріг: рецепт із пісочним тістом

Підписуйся на наш telegram і будь в курсі всіх найцікавіших та актуальних новин!