
Голубці — улюблена багатьма страва, доречна завжди: як за тихим сімейним обідом, так і на багатому застіллі. Але приготувати голубці — завдання не з легких. Більш того, далеко не кожна господиня може похвалитися цим умінням.
ЧИТАЙ ТАКОЖ:
- Як замаринувати скумбрію: кращі рецепти
Найскладніший етап приготування голубців — загортання фаршу в капустяне листя, але можна трохи схитрувати і уникнути його. Приготування голубців за класичним рецептом забере у тебе не одну годину, тому багато господинь віддають перевагу спрощеній версії — лінивим голубцям. Якщо ти вирішила здивувати гостей кулінарними здібностями — читай нижче класичний рецепт голубців, а якщо часу на приготування мало, а всі інгредієнти є — пропонуємо твоїй увазі рецепт ледачих голубців.
Голубці — класичний рецепт
Інгредієнти:
- фарш свинячий — 800 г;
- рис — 250 г;
- цибуля — 3 шт.;
- морква — 2 шт.;
- капуста — 1,5 кг;
- томатна паста — 400 г;
- сметана — 3 ст.л.;
- масло вершкове — 1 ст.л.;
- спеції — за смаком;
- вода — 400 мл.
Приготування голубців покроково:
- Розбери капусту на листя і виріж центральні стебла з кожного листочка. Поклади листя в каструлю з водою і вари протягом 10 хвилин.
- Приготуй рис — на 250 грамів крупи використовуй 500 мл води.
- Якщо у тебе готовий фарш — це трохи спростить процес, в іншому випадку — наріж свинину на невеликі шматочки і пропусти через м’ясорубку. До фаршу додай 1-2 дрібно нарізаних цибулин, сіль і спеції, рис, 50 мл води, щоб пом’якшити фарш.
- На сковороді підсмаж до золотистого відтінку 1 порізану цибулину і 2 натерті морквини.
- Приступаємо до найвідповідальнішого етапу — загортання фаршу в капусту. Лист капусти візьми в руку або виклади на робочу поверхню (в процесі зрозумієш, як тобі зручніше), на нього виклади фарш — але небагато, щоб голубці не розлізлися. Далі необхідно «закрити» — краї капустяного листа старайся помістити всередину голубца.

- Викладаємо голубці в глибоку форму, в ідеалі — казан. На дно помісти половину капустяних листів, що залишилися, додай невелику частину обсмажених на сковороді цибулі та моркви, потім викладай голубці, кожен шар супроводжуючи піджаркою.
- В окремій ємності перемішай томатну пасту зі сметаною, додай сіль і 350 мл води. Отриманою сумішшю залий голубці.
- Викладаємо зверху капустяне листя, що залишилося, і ставимо страву на вогонь, після закипання вогонь необхідно зменшити і тушкувати голубці протягом години.

Рецепт лінивих голубців
Інгредієнти:
- фарш свинячий — 800 г;
- рис — 250 г;
- цибуля — 3 шт.;
- морква — 2 шт.;
- капуста — 600 г;
- курячі яйця — 2 шт.;
- борошно — 8 ст.л.;
- томатна паста — 400 г;
- сметана — 3 ст.л.;
- спеції — за смаком;
- вода — 400 мл.
Ледачі голубці — приготування:
- Рис відвари, а тим часом обсмажи дрібно нарізану цибулю і натерту моркву. По приготуванні змішай рис з пасерованими овочами.
- Наріж капусту невеликими кубиками і пасеруй на сковороді протягом 15 хвилин.
- Змішай фарш з рисом і капустою, додай 2 яйця, сіль і спеції, перемішай.
- Далі формуємо ліниві голубці — вони повинні мати овальну форму, і паніруємо їх у борошні. Обсмажуй голубці на сильному вогні з усіх боків до рум’яної скоринки.
- Перекладаємо ліниві голубці в казан або іншу ємність, заливаємо перемішаною з томатною пастою сметаною і додаємо воду, щоб до верхівки ємності залишалося 3-4 см.
- Доводимо ліниві голубці до кипіння і трохи зменшуємо вогонь, тушкуємо протягом 30 хвилин.

Смачного!
Які голубці приготуєш ти?
ЧИТАЙ ТАКОЖ:
- Качка по-пекінськи: покроковий рецепт
Підписуйся на наш telegram і будь в курсі всіх найцікавіших та актуальних новин!