
Приготувати качку по-пекінськи — завдання із зірочкою, починаючи вже з вибору качки, яка повинна володіти тонкою шкірою, але в той самий час важити не менше 2 кілограмів. Приготувати качку по-пекінськи за традиційним рецептом у домашніх умовах досить складно, адже для цього необхідна грубка. Альтернативою послужить духовка, в якій страва виходить теж дуже смачною.
ЧИТАЙ ТАКОЖ:
- Рататуй: класичний рецепт
Качка по-пекінськи — традиційна китайська страва, яку повинен спробувати кожен турист. Але її можна приготувати в домашніх умовах, необхідно лише як слід підготуватися, запастися часом і терпінням, адже просочитися маринадом качка по-пекінськи повинна добу, але повір, всі зусилля будуть виправдані результатом. А як приготувати качку по-пекінськи — розповість
Качка по-пекінськи — інгредієнти:
- качка з тонкою шкірою і вагою не менше 2 кг;
- мед — 4 ст. л.;
- китайська суміш спецій «5 спецій»;
- бадьян — 2 шт.;
- сіль — 1 ч.л .;
- корінь імбиру — 7 см;
- соєвий соус — 80 г;
- рисовий оцет — 80 г;
- вода — 2 л.
Качка по-пекінськи — покроковий рецепт:
- Вимий качку, промокни рушником і залиш на час, щоб зайва рідина стекла.
- Далі готуємо маринад для качки по-пекінськи. Для цього необхідно налити у відповідного об’єму каструлю воду, додати мед, нарізаний корінь імбиру, китайську суміш спецій «5 спецій», бадьяна, рисовий оцет, соєвий соус, довести до кипіння, зменшити вогонь і варити протягом 5 хвилин.
- Качку попередньо слід помістити у велику ємність або ж на решітку з піддоном. Далі залий майбутню качку по-пекінськи маринадом.
- Після цього необхідно «посадити» качку на скляну пляшку з водою, поміщену в каструлю, і відправити в холодильник на добу.
- Перед приготуванням розігрій духовку до 200 градусів, тим часом натри качку сіллю.
- Поклади качку в духовку на решітку з піддоном. Час приготування качки по-пекінськи — 1 година 30 хвилин, але він може варіюватися залежно від розмірів птиці. Щоб перевірити страву на готовність, необхідно проколоти качку — з неї повинен виділятися прозорий сік.
- По закінченню приготування дай качці «відпочити» протягом 20 хвилин, потім можеш дивувати гостей смачною і оригінальною стравою.
Смачного!
Дивись відео-рецепт качки по-пекінськи від Макса Бубневича:
Нагадаємо, не так давно ми розповіли, як приготувати фаршировану качку. Рецепт з рисом, яблуками і цитрусовими
Підписуйся на наш telegram і будь в курсі всіх найцікавіших та актуальних новин!