Качка по-пекінськи: покроковий рецепт

Качка по-пекінськи © depositphotos.com

Приготувати качку по-пекінськи — завдання із зірочкою, починаючи вже з вибору качки, яка повинна володіти тонкою шкірою, але в той самий час важити не менше 2 кілограмів. Приготувати качку по-пекінськи за традиційним рецептом у домашніх умовах досить складно, адже для цього необхідна грубка. Альтернативою послужить духовка, в якій страва виходить теж дуже смачною.

ЧИТАЙ ТАКОЖ:

  • Рататуй: класичний рецепт

Качка по-пекінськи — традиційна китайська страва, яку повинен спробувати кожен турист. Але її можна приготувати в домашніх умовах, необхідно лише як слід підготуватися, запастися часом і терпінням, адже просочитися маринадом качка по-пекінськи повинна добу, але повір, всі зусилля будуть виправдані результатом. А як приготувати качку по-пекінськи — розповість tochka.net.

Качка по-пекінськи — інгредієнти:

  • качка з тонкою шкірою і вагою не менше 2 кг;
  • мед — 4 ст. л.;
  • китайська суміш спецій «5 спецій»;
  • бадьян — 2 шт.;
  • сіль — 1 ч.л .;
  • корінь імбиру — 7 см;
  • соєвий соус — 80 г;
  • рисовий оцет — 80 г;
  • вода — 2 л.

Качка по-пекінськи — покроковий рецепт:

  1. Вимий качку, промокни рушником і залиш на час, щоб зайва рідина стекла.
  1. Далі готуємо маринад для качки по-пекінськи. Для цього необхідно налити у відповідного об’єму каструлю  воду, додати мед, нарізаний корінь імбиру, китайську суміш спецій «5 спецій», бадьяна, рисовий оцет, соєвий соус, довести до кипіння, зменшити вогонь і варити протягом 5 хвилин.
  1. Качку попередньо слід помістити у велику ємність або ж на решітку з піддоном. Далі залий майбутню качку по-пекінськи маринадом.
  1. Після цього необхідно «посадити» качку на скляну пляшку з водою, поміщену в каструлю, і відправити в холодильник на добу.
  1. Перед приготуванням розігрій духовку до 200 градусів, тим часом натри качку сіллю.
  1. Поклади качку в духовку на решітку з піддоном. Час приготування качки по-пекінськи — 1 година 30 хвилин, але він може варіюватися залежно від розмірів птиці. Щоб перевірити страву на готовність, необхідно проколоти качку — з неї повинен виділятися прозорий сік.
  1. По закінченню приготування дай качці «відпочити» протягом 20 хвилин, потім можеш дивувати гостей смачною і оригінальною стравою.

Смачного!

Дивись відео-рецепт качки по-пекінськи від Макса Бубневича:


Нагадаємо, не так давно ми розповіли, як приготувати фаршировану качку. Рецепт з рисом, яблуками і цитрусовими читай за посиланням.

Підписуйся на наш telegram і будь в курсі всіх найцікавіших та актуальних новин!