
Випічка з горіхами завжди має особливу пікантність, а яблука додадуть легку фруктову нотку. Пиріг з волоськими горіхами і яблуками точно припаде до смаку тобі і твоїм гостям, а готувати його досить просто.
Пиріг з волоськими горіхами і яблуками — інгредієнти:
- борошно — 200 г;
- яблука великі — 2 шт.;
- волоські горіхи — 200 г;
- лимон — половина 1 шт.;
- цукор — 200 г;
- сода — 1 ч.л.;
- сіль — 1 щіпка;
- розпушувач — 1 ч.л.;
- яйця курячі — 3 шт.;
- рослинне масло — 20 г.
Пиріг з волоськими горіхами і яблуками — простий і швидкий покроковий рецепт:
- Готуємо яблука: миємо, чистимо від шкірки і нутрощів, нарізаємо дрібними кубиками (1 см). Додаємо сік половини лимона і цукор, перемішуємо і ставимо в холодильник на 30-40 хвилин.
- Приступаємо до горіхів. Якщо у тебе неочищений грецький горіх — позбудься від шкірки, потім помісти горіхи на сковороду без масла на 2-3 хвилини, весь час помішуй. Після цього подрібни горіхи, але май на увазі, цільні шматочки горіхів повинні почуватися в пирозі, тому не перестарайся.
- Далі до горіхів додаємо борошно і розпушувач.
- Дістань яблука з холодильника і додай яєчні жовтки і лимонну цедру.
- Перемішай обидві суміші — яблука з горіхами.
- Збий білки і поступово акуратно вводь у нашу суміш.
- Підготуй форму — помісти папір для випічки і змасти форму маслом.

- Поклади тісто у форму і в попередньо розігріту духовку до 180 градусів.
- Готується пиріг з горіхами і яблуками в духовці близько 40 хвилин. По закінченню терміну дай страві охолонути протягом 20 хвилин, потім витягни пиріг з форми.
- Подавай горіховий пиріг, прикрасивши за своїм смаком. Якщо в твоєму холодильнику немає ягід для прикраси, сміливо використовуй цукрову пудру і основні інгредієнти — горіхи і яблука.
Смачного!
ЧИТАЙ ТАКОЖ:
- Кекс на кефірі: смачна здоба з простих інгредієнтів
Підписуйся на наш telegram і будь в курсі всіх найцікавіших та актуальних новин!