Овочеве асорті на зиму без стерилізації: різноманітність смаку

Овочеве асорті на зиму без стерилізації: різноманітність смаку © Depositphotos

Овочеве асорті на зиму без стерилізації прекрасно почувається навіть з урахуванням того, що банки не проходять попередньої теплової обробки. Звичайно, смак його виходить дійсно чудовим, оскільки  в приготуванні використовується велика кількість найсмачніших і свіжих літніх овочів. Таке асорті чудово підходить для будь-якого святкового столу, виступаючи цілком розумною альтернативою звичайним солоним огіркам, помідорам або квашеній капусті. Намагайся брати болгарські перці різних кольорів — тоді асорті матиме ще більш різноманітний і приємний вигляд. Ця страва вийде дійсно сонячною завдяки жовтим і червоним перцем і яскравій помаранчевій моркви — звичайні закатки і соління цим похвалитися не можуть.

ЧИТАЙ ТАКОЖ:

  • Кабачкова ікра на зиму: консервуємо без стерилізації

Овочеве асорті на зиму без стерилізації


Необхідні інгредієнти:

  • Огірки — 1 кілограм,
  • Помідори — 1 кілограм,
  • Солодкий перець — 1 кілограм,
  • Морква — 2 штуки,
  • Цибуля — 2 головки,
  • Часник — 2 головки,
  • Перець горошок — 8-9 штук,
  • Кріп — 6 зонтиків,
  • Сіль — 2 столові ложки,
  • Цукор — 2 столові ложки,
  • Оцтова есенція — 1 чайна ложка.

Процес приготування овочевого асорті на зиму без стерилізації: 

  1. Банки стерилізувати не обов’язково, проте вимити їх дуже бажано. Підготуй овочі для засолювання. Огірки бажано вимочити в холодній воді протягом двох годин, моркву, цибулю і часник — почистити, помідори — помити, а болгарський перець — звільнити від насіння і плодоніжки.
  2. Огірки та помідори подрібнювати не потрібно. Болгарський перець ріжеться соломкою, морква — кільцями, цибуля — на чверті. Все це закладається в банку разом із часником, горошками перцю, кропом. Потім банка заливається окропом, після чого трохи остигає: окріп має трохи насититися соками овочів і знищити деякі мікроорганізми, що викликають гниття.
  3. Злий окріп у каструлю після того, як він трохи охолоне — приблизно через п’ятнадцять хвилин після заливання його в овочі. Додай туди сіль і цукор, постав на вогонь і почни кип’ятити. Як тільки маринад закипить — вимикай газ, додавай у маринад оцтову есенцію і заливай банки повторно.
  4. Закатувати банки необхідно металевими кришками. Остигати вони мають денцями вгору, загорнуті в теплий рушник. Зберігати їх після охолодження можна навіть у себе в кімнаті — головне, щоб на банки не потрапляли прямі сонячні промені.

Також радимо приготувати гострі баклажани на зиму.

ЧИТАЙ ТАКЖЕ:

  • Баклажани на зиму: ТОП-10 рецептів для закатування
  • Томатний сік на зиму: рецепт із червоним болгарським перцем
  • Лечо на зиму: рецепт з виноградним соком 

Підписуйся на наш telegram і будь в курсі всіх найцікавіших та актуальних новин!