
Як правильно розморозити м’ясо і птицю, щоб приготовані м’ясні страви були не просто апетитними і смачними, а до того ж ще й корисними? Читай поради від tochka.net і готуй із задоволенням!
ЧИТАЙ ТАКОЖ:
- Барбекю: як готувати м’ясо на вогні
Найсмачнішими вважаються частування, приготовані зі свіжого м’яса. Проте часто виникають ситуації, коли не виходить відразу приготувати куплений шматок м’яса. Його доводиться на певний час заморожувати, потім піддавати процесу розморожування і вже після цього приступати до приготування.
Уже на цьому етапі йде підготовка до правильного розморожування м’яса — перш за все, воно має бути правильно замороженим. Ти здивуєшся, але господині регулярно припускаються тих самих помилок, а потім обурюються, що купили неякісне «сухе або старе» м’ясо.
В першу чергу, краще не заморожувати м’ясо у морозилці вдома. Домашня морозилка добре пристосована для зберігання, а не для заморозки м’яса. Справа в тому, що температурний режим там не підходящий. М’ясу потрібна «шокова» заморозка в спеціальних умовах. В іншому випадку в ньому з’являються великі кристали, які при розморожуванні просто розривають волокна, і м’ясо втрачає частину своїх соків, а значить — і смак.
Охолоджене м’ясо також не потрібно заморожувати, краще брати тільки свіже. А ще пам’ятай, що повторно заморожувати м’ясо не можна, воно зовсім втратить смак і користь. Тепер приступимо безпосередньо до розморожування.
ЧИТАЙ ТАКОЖ:
- Свиняча рулька: рецепт хмільного м’яса
Як правильно розморозити м’ясо і птицю — проникнення повітря
Розморожуючи м’ясо і птицю, не знімай з них вакуумну упаковку або харчову плівку. Ємність добре підібрати пластикову і таку, що закривається, але щоб там здійснювалася вентиляція. До речі, для розморожування, продаються спеціальні лотки.
Як правильно розморозити м’ясо — час процесу
М’ясо краще розморожувати повільно і не поспішаючи, чим довше, тим краще. А тому не поспішай діставати його з холодильника, краще спочатку переклади м’ясо з морозилки на найвищу полицю холодильника, де холодніше. Тут воно має пролежати, в залежності від розмірів шматка, 8-12 годин.
Потім переклади шматок на середню поличку і почекай, поки він повністю розморозиться — це займе ще 3-6 годин. Періодично м’ясо або птицю потрібно перевертати, щоб процес йшов рівномірно.
ЧИТАЙ ТАКОЖ:
- М’ясо в духовці: приготуй свинину з імбиром (фото)
Коли ти побачиш, що м’ясо розморозилося, дістань його з холодильника і залиш на деякий час «звикнути» до кімнатної температури. Вакуумну упаковку вже можеш зняти, а м’ясо порізати в залежності від рецепту, за яким зібралася готувати.
В цей час м’ясо можна замаринувати, але поки не солити, і залишити на дві години у харчовій плівці. Якщо хочеш зробити відбивні, то постукай м’яско безпосередньо перед смаженням і в целофановій плівці. Інакше воно буде сухим.
Як швидко розморозити м’ясо у воді
Загорнуте в пакет м’ясо помісти в раковину або глибоку миску, включи холодну воду і тримай його під струменем, поки воно не відтане і не стане м’яким, приблизно 1,5 години — в залежності від розміру шматка.
Як швидко розморозити м’ясо в мікрохвильовці
Якщо потрібне екстрене розморожування, можна скористатися мікрохвильовкою. Поклади невеликі шматки м’яса в посуд, призначений для мікрохвильовки, і вибери потрібний режим розморожування. Періодично перевертай шматки для більш рівномірного відтавання. Але пам’ятай, що в цьому випадку смак м’яса і його соковитість відчутно постраждають, тож краще розморожувати м’ясо заздалегідь.
Нагадаємо, раніше ми розповідали, як розморозити рибу. Практичні поради читай за посиланням.
ЧИТАЙ ТАКОЖ:
- В’ялене м’ясо в домашніх умовах: рецепт м’ясного делікатесу
Всі найяскравіші та найцікавіші новини дивись на головній сторінці жіночого онлайн-ресурсу tochka.net.
Підписуйся на наш telegram і будь в курсі всіх найцікавіших та актуальних новин!