5 спецій, які можна (і треба) виростити у себе вдома

5 спецій, які можна (і треба) виростити у себе вдома

Вони смачні, ароматні та неймовірно корисні – ці трави ти з легкістю виростиш у себе на підвіконні. Вони стануть родзинкою твоїх кулінарних шедеврів, замінять освіжував повітря в оселі, а також слугуватимуть окрасою кімнати. До того ж не забувай – мікрогрін нині у тренді!

Орегано

Ця рослина любить вологий грунт, тож не забувай її поливати і впевнись, що орегано має достатньо світла. А коли він підріс, пам’ятай, що свіже листя орегано ніжніше, ніж сухе. Додавай його до страв наприкінці приготування, аби зберегти аромат. Орегано – чудовий атрибут страв середземноморської кухні, а також томатного соусу, піци, маринадів та курки. 

Коріандр

Ця рослина має довге коріння, тож її краще садити у горщик глибиною не менше 25-30 см із дренажною системою, аби контролювати кількість води. Коріандру потрібен вологий грунт, а також ніжне ранкове сонце. Вдень, коли проміння стає активнішим, краще перенести рослину у місце із непрямим світлом. Аби коріандр зберіг свій смак та аромат, дочекайся, доки він підросте мінімум на 15 см. В іншому випадку рослина гірчитиме. 

Базилік

Придбай розсаду або насіння базиліку і посади його у горщик або ящик для рослин. Опісля вистави базилік на підвіконня, бажано на південній або західній стороні. Тому що ця рослина полюбляє рости під дією теплих і прямих сонячних променів. Не забудь – базилік залишається свіжим лише декілька тижнів. Додавай ароматні листки до салату капрезе з моцарелою та помідорами або приготуй ніжний соус песто у домашніх умовах.

М’ята

М’ята росте дуже активно, тому важливо тримати процес під контролем. Регулярно відривай верхівку, коли рослина досягне зросту 25 см. М’ята полюбляє вологий грунт і помірне освітлення. Для твоїх кулінарних експериментів знадобляться і листя, і стебла рослини. Додавай її до чаю, готуй освіжаюче мохіто, прикрашай десерти й салати. 

Петрушка 

Ця рослина має декілька видів, тож обирай той, який тобі смакує найбільше. Вирощуй її у глибокому горщику в добре освітленому місці. Петрушка доповнить безліч рецептів – салатів, супів, головних страв та навіть десертів!  

Рейтинг / 0
5 5 5